Imenovana nova članica Vijeća ZTN-a, dvoje vijećnika potvrđeno za novi mandat

Mr. sc. Ljiljana Pavlic i Denis Matić potvrđeni su za novi mandat, a dr. sc. Mirta Kapural nova je članica Vijeća ZTN-a.

Mr. sc. Ljiljana Pavlic članica je Vijeća ZTN-a od studenog 2013., na koje dolazi s mjesta voditeljice Odjela za sprječavanje zlouporaba vladajućeg položaja i ocjenu sporazuma. U AZTN-u je zaposlena od 2005. godine, bila je viša savjetnica, zatim voditeljica Odsjeka za tržište usluga te načelnica Odjela za ocjenu koncentracija, gdje je radila na predmetima iz ukupne domene zaštite tržišnog natjecanja. U Europskoj komisiji je radila tijekom 2007. godine,  u Općoj upravi za tržišno natjecanje, na poslovima ocjena dopuštenosti koncentracija poduzetnika. Akademski stupanj magistra znanosti na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu stekla je 2009. godine s temom iz područja tržišnog natjecanja. Kontinuirano se usavršava i na stručnim seminarima, a 2011. godine školuje se u SAD-u po specijalističkom programu namijenjenom ekonomistima u području tržišnog natjecanja. Doktorand je na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu.

Denis Matić, dipl. iur., je član Vijeća ZTN-a od studenoga 2013., gdje dolazi iz svog samostalnog odvjetničkog ureda. Na praksu u SAD odlazi 1990. godine, gdje radi u odvjetničkom društvu Caplan & Earnest i kao gost predavač predaje na University of Colorado. U Den Haagu, 1993. godine završava postdiplomski studij iz Međunarodnog prava i Međunarodnog trgovačkog prava na T.M.C. Asser Institute, nakon kojeg se vraća na poziciju konzultanta-istraživača u području međunarodnog prava i prava EU na Pravnom fakultetu. u Zagrebu. Kao odvjetnik je zastupao veliki broj stranaka iz Hrvatske i inozemstva u raznim pravnim područjima, poput trgovačkog i radnog prava te međunarodnog radnog prava.

Dr. sc. Mirta Kapural, dipl. iur., nova je članica Vijeća ZTN. Zaposlena je u AZTN-u od 2004. godine. Radila je u Odjelu za međunarodnu i europsku suradnju na poslovima koji obuhvaćaju suradnju s EK i nacionalnim agencijama država članica EU, provedbu EU projekata, suradnju u okviru Međunarodne mreže za tržišno natjecanje (ICN) te sudjelovanje u pregovorima o novim EU zakonodavnim prijedlozima iz prava tržišnog natjecanja. Predstavnica je delegacije RH u pregovorima o ECN+ Direktivi o jačanju neovisnosti tijela za zaštitu tržišnog natjecanja, bila je voditeljica Radne skupine za izradu Zakona o naknadama štete zbog povreda prava tržišnog natjecanja, a sudjelovala je i u izradi izmjena Zakona o zaštiti tržišnog natjecanja. Magistrirala je europske studije i europsko pravo na University of Sussex, a 2012. godine doktorirala je na Pravnom fakultetu u Zagrebu, iz znanstvene grane trgovačko pravo i pravo tržišnog natjecanja s dizertacijom “Primjena instituta oslobođenja ili smanjenja kazne u pravu tržišnog natjecanja”. Autorica je većeg broja stručnih i znanstvenih članaka iz područja prava tržišnog natjecanja objavljenih u domaćim i inozemnim stručnim časopisima i knjigama. Stalni je predavač i autor programa o pravu tržišnog natjecanja u Državnoj školi za javnu upravu te redovito sudjeluje na međunarodnim edukacijama i konferencijama o pravu tržišnog natjecanja.

Dosadašnjoj članici Vijeća, mr. sc. Tatjani Peroković, koja je karijeru odlučila nastaviti izvan AZTN-a, zahvaljujemo na predanom i stručnom radu i želimo joj puno uspjeha u budućim izazovima.