Mladen Cerovac, predsjednik AZTN-a, održao dva predavanja na Ekonomskom fakultetu u Osijeku

Mladen Cerovac, predsjednik AZTN-a, održao je 23. i 24. siječnja dva predavanja na Ekonomskom fakultetu u Osijeku, u okviru provedbe interdisciplinarnog projekta Jean Monnet modula iz Prava tržišnoga natjecanja Europske unije. Uz primjere iz bogate prakse AZTN-a, obrađeni su osnovni pojmovi i oblici narušavanja tržišnog natjecanja, uloga AZTN-a  i način paralelne primjene hrvatskih i EU propisa o tržišnom natjecanju.

Program Jean Monnet je program cjeloživotnog učenja, koji potiče poučavanje, istraživanje i promišljanje o europskim integracijama na visokim učilištima diljem svijeta. Njime se podupiru inovacije, razmjena znanja i komunikacija o europskim pitanjima, a projekti se održavaju na pet kontinenata i uključuju do 250.000 studenata godišnje.

Tržišno je natjecanje jedna od najvažnijih politika EU-a. Poznavanje složenog sustava pravila tržišnoga natjecanja EU-a, nužno je za sve one koji na bilo koji način djeluju na tržištu EU-a. Budući da će upravo studenti prava i ekonomije u svom budućem poslovanju biti uključeni u tržišne procese na tržištu EU-a, ovaj projekt će im omogućiti stjecanje vrijednih znanja koja će im dobro doći u budućim karijerama.

Voditeljica projekta je izv. prof. dr.sc. Dubravka Akšamović s Pravnoga fakulteta te stručnjaci iz domena prava tržišnoga natjecanja i europskog prava: doc. dr. sc. Aleksandar Erceg s Ekonomskoga fakulteta u Osijeku, Lidija Šimunović, mag. iur., izv. prof. dr. sc. Tunjica Petrašević s Pravnoga fakulteta Osijek, izv. prof. dr. sc. Jasminka Pecotić Kaufman s Ekonomskoga fakulteta u Zagrebu i Mladen Cerovac, predsjednik AZTN-a.