AZTN na konferenciji u Brnu

U Brnu, u Češkoj je 13. i 14. studenog 2012. održana šesta godišnja konferencija o tržišnom natjecanju «Sv. Martin konferencija – Posljednji trendovi i razvoj prava i politike tržišnog natjecanja 2012». U panelu «Poduzetnici kao gospodarski subjekti» predstavnica hrvatske Agencije je izložila hrvatska zakonodavna rješenja i praksu u predmetima u kojima su se kao poduzetnici javljala tijela lokalne vlasti i strukovna udruženja.

Konferenciju u Brnu je organizirala češka agencija za zaštitu tržišnog natjecanja, a predstavljeni su trendovi razvoja prava zaštite tržišnog natjecanja u Češkoj, Slovačkoj i EU. Poseban naglasak bio je na razmjeni praktičnih iskustava i specifičnih problema s kojima se susreću tijela za zaštitu tržišnog natjecanja u provedbi svojih nadležnosti. Teme panela su bile novosti u razvoju prava zaštite tržišnog natjecanja u Češkoj, EU i SAD-u, povreda prava tržišnog natjecanja od javnih tijela, ekonomski pristup u rješavanju predmeta iz reguliranih i mrežnih industrija, poduzetnici kao gospodarski subjekti, tržišno natjecanje u sektoru zdravstvenih usluga i novi postupovni instrumenti u pravu tržišnog natjecanja.

Na konferenciji su sudjelovali su predstavnici Europske komisije, OECD-a, nacionalnih tijela za zaštitu tržišnog natjecanja iz Austrije, Belgije, Bosne i Hercegovine, Finske, Nizozemske, Njemačke, Slovačke te privatnog sektora (odvjetnici, predstavnici akademske zajednice, poslovne zajednice i potrošača) iz Češke i Slovačke.

Program i prezentacije s konferencije dostupni su na stranici www.compet.cz