Posjet AZTN mađarskoj agenciji za zaštitu tržišnog natjecanja (GVH)

Na poziv mađarske agencije za zaštitu tržišnog natjecanja (GVH) s kojom AZTN već ima sklopljen sporazum o suradnji, predstavnici Odjela za međunarodnu suradnju AZTN posjetili su svoje kolege u Budimpešti  od 3. do 6. listopada 2011.

Tom prilikom predstavnici AZTN sastali su se s predstavnicima Odjela za međunarodnu suradnju GVH te s ostatkom stručne službe. Svrha ove posjete, u okviru twinning projekta, bila je prenošenje dosadašnjeg radnog iskustva kolega iz GVH vezanog uz rad u Europskoj mreži tijela za tržišno natjecanje (ECN), kojeg će i AZTN postati članica s ulaskom u EU. U tu svrhu, predstavnici GVH održali su niz prezentacija o internoj organizaciji i radu GVH, o funkcioniranju ECN mreže te zadacima koje svaka nacionalna agencija mora obavljati u sklopu ECN. Također su predstavnicima AZTN predstavili aktivnosti GVH vezane uz zaštitu i funkcioniranje informatičkog sustava GVH te funkcioniranja tzv. ADO (Authorized Disclosure Officer) specijalnog sustava koji omogućuje nacionalnim agencijama za zaštitu tržišnog natjecanja da imenuju kontakt osobu koja će se postupati s povjerljivim informacijama vezanim uz ECN.

Tom je prilikom mađarska agencija dala AZTN punu podršku što skorijem sudjelovanju u ECN te daljnjoj uspješnoj suradnji između dviju agencija.