Predstavnici AZTN-a sudjelovali na seminaru o tržišnom natjecanju u sportu i trećem Europskom nogometnom prvenstvu tijela za zaštitu tržišnog natjecanja

Od 6. do 9. rujna 2012. predstavnici AZTN-a sudjelovali na seminaru o tržišnom natjecanju u sportu i trećem Europskom nogometnom prvenstvu tijela za zaštitu tržišnog natjecanja održanim u Budimpešti.

Seminar je bio posvećen primjeni tržišnog natjecanja u sportu i to kroz puno različitih tema, kao što su:  „Prava televizijskog prijenosa nogometa i tržišno natjecanje na tržištu komercijalnih televizija u Francuskoj“, „Pravni okvir za UEFA-in pokušaj borbe s neodrživom potrošnjom u europskom nogometu“, „Pravo tržišnog natjecanja i njegove značajke na tržištu sportaša“ te „Primjena pravila o državnim potporama na sport.“

Idući dan održalo se treće Europsko nogometno prvenstvo tijela za zaštitu tržišnog natjecanja. Na prvenstvu su sudjelovali predstavnici 10 zemalja (Italije, Njemačke, Mađarske, Nizozemske, Francuske, Norveške, Švicarske, Bugarske, Austrije i Hrvatske) koji su prvo kroz skupine, a kasnije i knock-out fazu odlučili tko će biti novi europski prvak. Titulu novog europskog prvaka ponjela je Italija, pobjedivši Norvešku u finalu s rezultatom 1:0.

Ekipa AZTN-a tj. Hrvatske osvojila je peto mjesto na turniru te je jako zadovoljna s obzirom da je bila debitantska ekipa.

CCA football team - budapest 2012