Komunikacija

AZTN na svojoj mrežnoj stranici objavljuje odluke, mišljenja, godišnja izvješća o radu, programe rada, sektorska istraživanja tržišta, stručne članke, publikacije, kao i priopćenja za javnost i medije o pokrenutim postupcima i donesenim odlukama i praksi AZTN-a.

Natrag na listu

Održan prvi regionalni sastanak provedbenih tijela u području zabrane nepoštenih trgovačkih praksi

Austrijska agencija za zaštitu tržišnog natjecanja organizirala je prvi regionalni sastanak provedbenih tijela u području zabrane nepoštenih trgovačkih praksi, s ciljem razmjene iskustava na području borbe protiv nepoštenih trgovačkih praksi u lancu opskrbe poljoprivrednim prehrambenim proizvodima. Sastanak je održan u Beču 14. veljače 2023., a pozvani su predstavnici provedbenih tijela država članica koje, uz tu, u nadležnosti imaju i zaštitu tržišnog natjecanja, a to su predstavnici Slovenije, Češke, Rumunjske i Hrvatske.

Kao predstavnice AZTN-a na sastanku su sudjelovale dr.sc. Mirta Kapural, dipl.iur., predsjednica Vijeća za zaštitu tržišnog natjecanja, Sandra Mikinac, dipl.iur., voditeljica Odjela za pravna pitanja utvrđivanja nepoštenih trgovačkih praksi i Vlatka Vrkić, dipl.oec., voditeljica Odjela za ekonomska pitanja utvrđivanja nepoštenih trgovačkih praksi.

Uz iskazano zadovoljstvo zbog razmjene iskustava u području primjene i postupanja ovoj novoj grani prava, iskazana je potreba za nastavkom ovakve regionalne suradnje, uz mogućnost uključivanja i drugih provedbenih tijela, koja osim nadležnosti u vezi s nepoštenim trgovačkim praksama, nemaju u nadležnosti i tržišno natjecanje.