Preminuo predsjednik Vijeća gospodin Mladen Cerovac

Shrvani od boli i tuge javljamo vam da je naš predsjednik Vijeća za zaštitu tržišnog natjecanja, kolega i prijatelj, gospodin Mladen Cerovac preminuo 29. prosinca 2020. godine od posljedica bolesti COVID-19 u Kliničkoj bolnici Dubrava u Zagrebu.

Kao predsjednik Vijeća za zaštitu tržišnog natjecanja, imenovan od Hrvatskog sabora, vodio je našu Agenciju za zaštitu tržišnog natjecanja od 2013. godine, a gradio ju je od njezinog osnutka 1997. godine.

Mladen je bio i ostat će jedan od najistaknutijih stručnjaka za pravo tržišnog natjecanja u Republici Hrvatskoj, a njegov rad i znanje prelazili su nacionalne granice. Svoje je iskustvo zarazno širio na sve nas, njegove suradnike, pravnike, ekonomiste, profesore, cijelu akademsku i poslovnu zajednicu te mlade studente.

Autor je hrvatskog rječnika pojmova iz područja tržišnog natjecanja, nekoliko stručnih izdanja i brojnih stručnih članaka te je aktivno sudjelovao u izradi svih hrvatskih propisa iz područja tržišnog natjecanja.

Svaki put bi nas iznenadio svojim eruditskim znanjem koje je prelazilo granice njegove uske specijalnosti, ali i osmijehom ili dosjetkom koja je bila njegov znak da smo mu važni.

Mladenova stručnost, vodstvo i iskustvo ostat će svima nama s kojima je radio vječna inspiracija i putokaz da dostignemo barem dio onoga što smo od njega dobili.

Hvala ti Mladene, na svemu što si nam ostavio u zavjet.

Uz naklon i poštovanje,

radnice i radnici Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja