Krizni plan za opskrbu hranom i sigurnost opskrbe hranom u EU

Strategija „Od polja do stola” uključuje izradu kriznog plana kako bi se osigurala opskrba hranom i sigurnost opskrbe hranom u EU-u u slučaju budućih kriza. Na temelju iskustava stečenih tijekom pandemije bolesti COVID-19 i drugih nedavnih događaja, Europska komisija planira utvrditi niz postupaka koje treba slijediti u kriznim vremenima. To uključuje uspostavu mehanizma EU-a kao odgovor na krizu radi djelotvorne pripreme i odgovora na kritične događaje koji bi mogli ugroziti sigurnost opskrbe hranom u EU-u.

Povratne informacije o ovom planu djelovanja možete slati tijekom 5 tjedana te će se one uzeti u obzir pri daljnjem razvoju i doradi inicijative (razdoblje za slanje komentara traje od 4.prosinca 2020. do 1.siječnja 2021.).

Europska komisija će pripremiti sažeto izvješće s primljenim komentarima u kojem će objasniti na koji će se način oni uzeti u obzir odnosno zašto se neki od njih ne mogu uzeti u obzir.

Više informacija o ovom kriznom planu možete pročitati na poveznici: https://ec.europa.eu/info/law/better-regulation/have-your-say/initiatives/12770-Contingency-plan-for-ensuring-food-supply-and-food-security