Komunikacija

AZTN na svojoj mrežnoj stranici objavljuje odluke, mišljenja, godišnja izvješća o radu, programe rada, sektorska istraživanja tržišta, stručne članke, publikacije, kao i priopćenja za javnost i medije o pokrenutim postupcima i donesenim odlukama i praksi AZTN-a.

Natrag na listu

AZTN na sastanku OECD-ovog Odbora u Parizu

Na sastanku OECD-ovog Odbora za tržišno natjecanje koji se održava u Parizu od 10. do 14.lipnja, AZTN predstavlja zamjenica predsjednice Vijeća, mr.sc. Branimira Kovačević.

Suradnja AZTN-a s OECD-om odvija se dva puta godišnje, u Odboru za tržišno natjecanje, gdje AZTN ostvaruje status sudionika od lipnja 2016. godine te u Globalnom forumu za tržišno natjecanje, gdje je sudjelovanje otvoreno svim svjetskim jurisdikcijama, bez obzira na članstvo države u OECD-u.

Sastanci Odbora za tržišno natjecanje strukturirani su kroz niz okruglih stolova i rasprava, na temelju pisanih i usmenih priloga sudionika, a teme ovotjednog sastanka su bile:

Tržišno natjecanje i regulirane profesije

Monopolizacija, strategija ekonomskog ukopavanja i utvrđivanja

Umjetna inteligencija, podaci i tržišno natjecanje

Industrijska politika koja potiče tržišno natjecanje

Sprega tržišnog natjecanja i zaštite osobnih podataka

Na izabrane teme o kojima se raspravljalo na sastanku, AZTN je imao pisane priloge i usmeno izlaganje prvog dana sastanka na prvu temu o tržišnom natjecanju i reguliranim profesijama, uz pisani prilog koji se odnosio na Godišnje izvješće o radu za 2023. s naglaskom na predmete koje je AZTN rješavao protekle godine.