Komunikacija

AZTN na svojoj mrežnoj stranici objavljuje odluke, mišljenja, godišnja izvješća o radu, programe rada, sektorska istraživanja tržišta, stručne članke, publikacije, kao i priopćenja za javnost i medije o pokrenutim postupcima i donesenim odlukama i praksi AZTN-a.

Natrag na listu

AZTN u HOK-u

U cilju informiranja djelatnika Hrvatske obrtničke komore, Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja nastavila je sa svojim aktivnostima promicanja znanja o tržišnom natjecanju, edukacijom koja je 13. srpnja održana za djelatnike HOK-a.

Dr.sc. Mirta Kapural, dipl.iur., predsjednica Vijeća AZTN-a i Vesna Patrlj, dipl.iur., zamjenica predsjednice Vijeća AZTN-a, na radionici su prenijele znanja o temeljima prava tržišnog natjecanja i temeljnim pojmovima, kao što su poduzetnik i mjerodavno tržište, nadležnostima AZTN-a, zabranjenim sporazumima udruženja poduzetnika i važnosti usklađenja poslovanja poduzetnika s propisima o tržišnom natjecanju. Tema je također bila i Zakon o zaštiti tržišnog natjecanja (ZZTN) i postupak pred AZTN-om, s naglaskom na novine u provedbi postupka.

Tijekom listopada AZTN u suradnji s HOK-om planira i nekoliko edukacija za članove HOK-a izvan Zagreba.

HOK 13072022