Komunikacija

AZTN na svojoj mrežnoj stranici objavljuje odluke, mišljenja, godišnja izvješća o radu, programe rada, sektorska istraživanja tržišta, stručne članke, publikacije, kao i priopćenja za javnost i medije o pokrenutim postupcima i donesenim odlukama i praksi AZTN-a.

Natrag na listu

Europska komisija dodatno smanjuje birokraciju za poduzetnike u koncentraciji

Europska komisija donijela je paket za dodatno pojednostavnjenje postupaka za preispitivanje koncentracija na temelju Uredbe EU-a o koncentracijama. Paket uključuje:

  1. provedbenu uredbu
  2. obavijest
  3. komunikaciju

Očekuje se da će paket donijeti znatne koristi poduzetnicima i savjetnicima u smislu smanjenja opsega pripremnog rada i povezanih troškova. Cilj mu je pojednostavniti i proširiti područje primjene Komisijina postupka preispitivanja neproblematičnih koncentracija („pojednostavnjeni predmeti”). Njime se također nastoji smanjiti količina informacija potrebnih za prijavu transakcija u svim predmetima i optimizirati prijenos dokumenata, čime se pridonosi ostvarenju Komisijina cilja da se obveze izvješćivanja smanje za 25 %, kako je najavljeno u njezinoj Komunikaciji o dugoročnoj konkurentnosti Unije. Nova pravila primjenjivat će se od 1. rujna 2023. godine.

Više na poveznici