Komunikacija

AZTN na svojoj mrežnoj stranici objavljuje odluke, mišljenja, godišnja izvješća o radu, programe rada, sektorska istraživanja tržišta, stručne članke, publikacije, kao i priopćenja za javnost i medije o pokrenutim postupcima i donesenim odlukama i praksi AZTN-a.

Natrag na listu

Odobrena koncentracija poduzetnika SNIPES i Katapult

Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja odobrila je na prvoj razini namjeru provedbe koncentracije koja nastaje stjecanjem izravne kontrole na trajnoj osnovi poduzetnika Snipes SE, Republika Njemačka, nad dijelom imovine poduzetnika Katapult d.o.o., Zagreb, koji se odnosi na maloprodajna mjesta: „Shooster“, „approved“ i „Noss“ u Republici Hrvatskoj, njihovih internet trgovina, a uključujući sva prava i obveze vezane uz njihovo poslovanje, zaposlenike, zakupe te imovinu poput inventara, žigova, domena, itd.

Koncentracija će prvenstveno imati učinak na mjerodavnom tržištu trgovine na malo obućom i modnim dodacima u RH.

Snipes SE je trgovački lanac unutar Deichmann grupe za prodaju moderne/ulične odjeće (streetwear) i tenisica te modnih dodataka, s takvim konceptom prodajnih mjesta. Snipes SE posluje u 10 zemalja, među kojima se ističu tržišta Republike Njemačke i SAD-a, a prije provedbe predmetne koncentracije nije bio prisutan u RH.

Ulaskom Snipesa SE na tržište RH provedbom predmetne koncentracije za očekivati je proširenje ponude obuće za slobodno vrijeme i jačanje cjenovnog pritiska na tržištu u odnosu na tržišne takmace, a sve s obzirom da na tržište ulazi novi tržišni takmac koji je globalni maloprodajni lanac, kojem je cilj uvesti inovativnost na to tržište i time doprinijeti tržišnom natjecanju.

Slijedom navedenog, ne proizlazi da je riječ o koncentraciji koja bi mogla imati negativan učinak na tržišno natjecanje.