Komunikacija

AZTN na svojoj mrežnoj stranici objavljuje odluke, mišljenja, godišnja izvješća o radu, programe rada, sektorska istraživanja tržišta, stručne članke, publikacije, kao i priopćenja za javnost i medije o pokrenutim postupcima i donesenim odlukama i praksi AZTN-a.

Natrag na listu

Osječki Pravni fakultet postao Centar izvrsnosti iz prava tržišnog natjecanja

U veljači 2022. godine na Pravnom fakultetu u Osijeku započeo je novi trogodišnji Jean Monnet  projekt iz prava tržišnog natjecanja pod nazivom South and East European Competition Law Center of Excellence. Voditeljica projekta je prof. dr. sc. Dubravka Akšamović s Katedre za trgovačko pravo Pravnog fakulteta u Osijeku. Riječ je o prestižnom europskom projektu kojim je osječki Pravni fakultet postao Centar izvrsnosti iz prava tržišnog natjecanja. Cilj je projekta kroz brojne projektne aktivnosti (radionice, mini konferencije, on-line eventi, izrada e-udžbenika) sustavno doprinositi izučavanju i jačanju prava tržišnog natjecanja država južne i jugoistočne Europe.

Osim renomiranih hrvatskih stručnjaka iz prava tržišnog natjecanja, prof. dr. sc. Siniše Petrovića s Pravnog fakulteta u Zagrebu, prof. dr. sc. Jasminke Pecotić Kaufman s Ekonomskog fakulteta u Zagrebu, izv. prof. dr. sc. Vlatke Butorac Malnar s Pravnog fakulteta u Rijeci te dr. sc. Mirte Kapural, dipl.iur, predsjednice Vijeća Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja, u projektu sudjeluju i stručnjaci iz prava tržišnog natjecanja iz još osam država (Italije, Bosne i Hercegovine, Srbije, Sjeverne Makedonije, Albanije,  Moldavije,  Tajikistana i Kine – Macau).

Uključivanjem odgovarajućih akademskih institucija iz Tadžikistana i Kine, projekt koji se vodi iz Osijeka postao je interkontinentalni, a hrvatske znanstvene institucije su se profilirale kao regionalni lideri u izučavanju prava i politike tržišnog natjecanja.

Više informacija o projektu i projektnim aktivnostima možete pronaći na poveznici

i na LinkedInu: https://www.linkedin.com/company/jean-monnet-center-of-excellence-south-and-east-european-competition-law