Komunikacija

AZTN na svojoj mrežnoj stranici objavljuje odluke, mišljenja, godišnja izvješća o radu, programe rada, sektorska istraživanja tržišta, stručne članke, publikacije, kao i priopćenja za javnost i medije o pokrenutim postupcima i donesenim odlukama i praksi AZTN-a.

Natrag na listu

Paket EK za pojednostavljenje postupaka ocjene koncentracija stupio na snagu

Paket Europske komisije (EK) usvojen 20. travnja 2023. za daljnje pojednostavljenje postupaka ocjene koncentracija prema Uredbi EU o koncentracijama stupio je na snagu 1. rujna, objavila je Europska komisija.

Paket uključuje revidiranu Provedbenu uredbu, Obavijest o pojednostavljenom postupku i Komunikaciju o prijenosu dokumenata.

Očekuje se da će revidirana pravila donijeti značajne koristi za poduzetnike i savjetnike u smislu pripremnih radnji i povezanih troškova, dok će omogućiti Europskoj komisiji da učinkovitije raspoređuje vrijeme i resurse.

Konkretno, glavne izmjene prethodnih pravila proširuju i pojašnjavaju kategorije predmeta koji se obrađuju u okviru pojednostavljenog (skraćenog) postupka, a pojednostavljuju i skraćene i regularne postupke ocjene koncentracija, smanjenjem količine informacija potrebnih za prijavu transakcija i optimiziranjem postupka prijenosa dokumenata.

Više informacija može se pronaći na web stranici Komisije, uključujući praktične informacije, te u Sažetku o politici ocjene koncentracija.

Više na poveznici EK original source