Komunikacija

AZTN na svojoj mrežnoj stranici objavljuje odluke, mišljenja, godišnja izvješća o radu, programe rada, sektorska istraživanja tržišta, stručne članke, publikacije, kao i priopćenja za javnost i medije o pokrenutim postupcima i donesenim odlukama i praksi AZTN-a.

Natrag na listu

Službeni posjet predstavnika crnogorskog tijela za tržišno natjecanje AZTN-u

Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja, na prijedlog Agencije za zaštitu konkurencije Crne Gore, 23. veljače 2024. primila je u službeni posjet predstavnika te institucije, g. Luku Dedića, voditelja Odjela za međunarodnu suradnju i odnose s medijima.

Tom su prilikom razmijenjena iskustva u provedbi prava tržišnog natjecanja s posebnim naglaskom na iskustvo AZTN-a u pregovorima za pristupanje RH u EU te nastavku suradnje u okviru postojećeg Sporazuma o suradnji između dviju institucija.

Svrha navedenog sporazuma je promicanje suradnje na području provedbe prava i politike tržišnog natjecanja, kako nacionalnih propisa, tako i pravne stečevine Europske unije za čije je članstvo Crna Gora službeni kandidat te je započela pregovore s Europskom unijom.  Konkretno, razgovaralo se o mogućim oblicima međusobne suradnje dvaju tijela, s naglaskom na  mogućnost organizacije studijskih posjeta te sastanaka na stručnoj i visokoj razini te mogućim oblicima stručnog usavršavanja za djelatnike crnogorske agencije.

Slične sporazume AZTN ima također potpisane s tijelima za tržišno natjecanje Austrije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Kosova, Mađarske, Sjeverne Makedonije, Rumunjske, Albanije, Srbije, Turske i Gruzije.