Komunikacija

AZTN na svojoj mrežnoj stranici objavljuje odluke, mišljenja, godišnja izvješća o radu, programe rada, sektorska istraživanja tržišta, stručne članke, publikacije, kao i priopćenja za javnost i medije o pokrenutim postupcima i donesenim odlukama i praksi AZTN-a.

Natrag na listu

Zamjenica predsjednice Vijeća AZTN-a, mr.sc. Branimira Kovačević, sudjelovala na konferenciji u organizaciji OECD-a i Ekonomskog fakulteta u Zagrebu

Zamjenica predsjednice Vijeća AZTN-a, mr.sc. Branimira Kovačević, sudjelovala je na panel raspravi na temu “ COMBATING CORRUPTION  AND ENSURING COMPETITIVE MARKET IN CROATIA”, koja je 16. travnja održana u Zagrebu, u organizaciji Ekonomskog fakulteta – Zagreb i Organizacije za gospodarsku suradnju i razvoj (OECD). Ovaj je događaj održan u sklopu projekta „Fair Market Conditions for Competitiveness“, koji je OECD pokrenuo 2019. godine uz financijsku podršku poduzetnika Siemens, a koji, okupljajući vladine dužnosnike, poslovne predstavnike, civilno društvo i akademsku zajednicu, za cilj ima pomoći u rješavanju izazova specifičnih za pojedinu zemlju kroz zajedničko djelovanje (collective action) i najbolju međunarodnu praksu.

Rasprava, koju je moderirala Ana Andabaka, izvanredna profesorica na Katedri za makroekonomiju i gospodarski razvoj, bila je usmjerena na teme suzbijanja korupcije, programe zviždača i lobiranje.

U svojem izlaganju dr. sc. Hendrik Bosshammer iz Uprave za globalne odnose i suradnju OECD-a, studentima je predstavio dosadašnje rezultate projekta za Republiku Hrvatsku, s posebnim naglaskom na postignuća, izazove i preporuke u trima područjima – suzbijanje korupcije, tržišno natjecanje i javna poduzeća, dok je g. Mladen Bručić-Matic, dipl. iur., ravnatelj Uprave za europske poslove, međunarodnu i pravosudnu suradnju i sprječavanje korupcije Ministarstva pravosuđa i uprave izložio aktivnosti toga ministarstava u području suzbijanja korupcije, s posebnim naglaskom na nedavno donošenje Zakona o lobiranju koji na snagu stupa 1. listopada ove godine. Zamjenica predsjednice Vijeća, mr.sc. Branimira Kovačević u svojem je izlaganju predstavila ulogu AZTN-a u provedbi pravila o tržišnom natjecanju, uz primjer iz prakse u kojem je Agencija otkrila i sankcionirala zabranjeni sporazum u postupku javne nabave (bid rigging).