Arhiva objava

14. rujna 2022

AZTN odobrio koncentraciju Pipelife/Vargon

Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja (dalje: AZTN) je 13. rujna 2022. godine odobrila na prvoj razini namjeru provedbe koncentracije koja nastaje stjecanjem izravne kontrole austrijskog poduzetnika Pipelife nad poduzetnikom Vargon.

31. kolovoza 2022

AZTN odobrio koncentraciju BIG BANG/Sancta Domenica

Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja (dalje: AZTN) je 30. kolovoza 2022. godine odobrila na prvoj razini namjeru provedbe koncentracije koja nastaje stjecanjem izravne kontrole poduzetnika BIG BANG, odnosno Advenutra Investments grupe nad poduzetnikom Sancta Domenica.

01. kolovoza 2022

Istraživanje tržišta prodaje sjemenskog kukuruza u Republici Hrvatskoj

Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja (dalje u tekstu: AZTN) je na temelju informacija o mogućem dogovoru o cijenama na tržištu prodaje sjemenskog kukuruza na području Koprivničko-križevačke i Bjelovarsko-bilogorske županije provela istraživanje tržišta prodaje sjemenskog kukuruza u Republici Hrvatskoj, …

18. srpnja 2022

Provedba ZNTP-a: pokrenut postupak protiv PPK-BJELOVAR d.d., Bjelovar

Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja (dalje u tekstu: AZTN) pokrenula je upravni postupak protiv kupca-trgovca u maloprodaji PPK-BJELOVAR d.d., Bjelovar (dalje u tekstu: PPK-BJELOVAR d.d.), radi utvrđivanja je li taj kupac iskorištavanjem značajne pregovaračke snage nametao nepoštene trgovačke prakse svojim dobavljačima poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda.

18. srpnja 2022

AZTN u HOK-u

U cilju informiranja djelatnika Hrvatske obrtničke komore, Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja nastavila je sa svojim aktivnostima promicanja znanja o tržišnom natjecanju, edukacijom koja je 13. srpnja održana za djelatnike HOK-a. Dr.sc. Mirta Kapural, dipl.iur., predsjednica Vijeća AZTN-a …