Komunikacija

AZTN na svojoj mrežnoj stranici objavljuje odluke, mišljenja, godišnja izvješća o radu, programe rada, sektorska istraživanja tržišta, stručne članke, publikacije, kao i priopćenja za javnost i medije o pokrenutim postupcima i donesenim odlukama i praksi AZTN-a.

Natrag na listu

Europska komisija utvrdila Bookingu status nadzornika pristupa i pokrenula istragu za društvenu mrežu X

Nakon što je Europska komisija Bookingu utvrdila status nadzornika pristupa, Booking ima rok od šest mjeseci za usklađivanje svoga poslovanja s obvezama iz Akta o digitalnim tržištima (DMA), u cilju pružanja veće mogućnosti i slobode izbora krajnjim korisnicima i fer pristupa poslovnim korisnicima uslugama nadzornika pristupa. Dakle, Booking ima šest mjeseci za dostavu detaljnog izvješća o usklađenosti u kojem će iznijeti način na koji će se uskladiti sa svakom od obveza iz Akta o digitalnim tržištima.

Cilj je DMA je osigurati pravedna tržišta s mogućnošću neograničenog tržišnog natjecanja u digitalnom sektoru. DMA utvrđuje nadzornike pristupa – to su velike digitalne platforme koje su važne točke pristupa putem kojih poslovni korisnici dolaze do krajnjih korisnika i čiji položaj im daje moć da postanu uska grla u digitalnoj ekonomiji.

AZTN je nadležno nacionalno tijelo za provedbu Uredbe o provedbi Akta o digitalnim tržištima (DMA),  koja je stupila na snagu 11. studenoga 2023. godine.

Više na poveznici