Komunikacija

AZTN na svojoj mrežnoj stranici objavljuje odluke, mišljenja, godišnja izvješća o radu, programe rada, sektorska istraživanja tržišta, stručne članke, publikacije, kao i priopćenja za javnost i medije o pokrenutim postupcima i donesenim odlukama i praksi AZTN-a.

Natrag na listu

Pozivamo Vas na međunarodnu konferenciju “Meet to Compete Competition Law and Policy Conference – Tools for the New Rules”

Međunarodna trgovačka komora (ICC) Hrvatska i Hrvatska gospodarska komora, uz podršku Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja, pozivaju Vas na konferenciju Meet to Compete Competition Law and Policy Conference – Tools for the New Rules, koja će se održati 9. i 10. svibnja 2024. godine, u Hotelu Ambasadoru Opatiji, na adresi Feliksa Peršića 5.

Cilj konferencije je omogućiti stručnjacima iz područja prava tržišnog natjecanja forum za raspravu i razmjenu iskustava o aktualnim temama iz područja prava tržišnog natjecanja. Program konferencije primarno je usmjeren na raspravu o recentnom razvoju prava i politike tržišnog natjecanja u Europskoj uniji s posebnim regionalnim fokusom.

Prvi dan konferencije uključivat će dva keynote govornika i tri panela koji će se fokusirati na koncentracije, Uredbu o stranim subvencijama, dosadašnju primjenu tzv. „effects based“ pristupa u provedbi prava tržišnog natjecanja te pregled regionalnih aktualnosti. Naši govornici uključivat će članove Europske komisije – Glavne uprave za tržišno natjecanje (DG Comp), predstavnike nacionalnih tijela za zaštitu tržišnog natjecanja, predstavnike OECD-a, sveučilišne profesore, odvjetnike i druge stručnjake iz područja tržišnog natjecanja.

Drugi dan konferencije sastoji se od radionica o usklađenosti tržišnog natjecanja koje će na hrvatskom jeziku držati renomirani hrvatski odvjetnici. Radionice su podijeljene u četiri bloka od kojih svaki pokriva specifične relevantne teme prava tržišnog natjecanja s kojima se poduzetnici svakodnevno susreću, poput fiksiranja preprodajnih cijena i drugih vertikalnih ograničenja, horizontalnih sporazuma te isključujućih zlouporaba vladajućeg položaja. Ove radionice prvenstveno su namijenjene vlasnicima tvrtki, menadžerima, korporativnim pravnicima, ali i drugim zaposlenicima poduzetnika iz regije, kako bi razumjeli i spriječili postupanja protivna pravilima tržišnog natjecanja, a sve s ciljem povećanja opće svijesti i usklađenosti poslovanja s navedenim pravilima.

Više informacija možete saznati na poveznici