Komunikacija

AZTN na svojoj mrežnoj stranici objavljuje odluke, mišljenja, godišnja izvješća o radu, programe rada, sektorska istraživanja tržišta, stručne članke, publikacije, kao i priopćenja za javnost i medije o pokrenutim postupcima i donesenim odlukama i praksi AZTN-a.

Natrag na listu

Održana 23. konferencija Međunarodne mreže za tržišno natjecanje (ICN)

23. godišnja konferencija Međunarodne mreže za tržišno natjecanje (ICN) okupila je veliki broj predstavnika nacionalnih tijela za tržišno natjecanje. Sudionici konferencije su u plenarnim diskusijama i na radionicama raspravljali o važnim temama te razmjenjivali iskustva i pokušali naći odgovore na važna pitanja kojima se bave sve agencije, kao što su odnosi sa sudovima, međudjelovanje tržišnog natjecanja, umjetna inteligencija i održivost.

Hrvatsku je na konferenciji predstavljao Sandi Valentinc, voditelj Odjela za međunarodnu i europsku suradnju u AZTN-u, koji je sudjelovao u plenarnoj raspravi u Radnoj skupini za promicanje tržišnog natjecanja na temu „Učinkovita i ljubazna komunikacija: razumijevanje i angažiranje javnosti“.

Ovaj događaj pružio je jedinstvenu priliku za okupljanje predstavnika tijela za tržišno natjecanje i stručnjaka iz cijelog svijeta, omogućujući rasprave o najnovijim i najrelevantnijim pitanjima u provedbi prava i politike tržišnog natjecanja. Cilj mu je poticati globalnu suradnju i dijeliti vrijedna iskustva u području tržišnog natjecanja, unaprijediti vlastitu učinkovitost u praksi i vođenju postupaka, značajno doprinoseći promicanju konkurentnijeg tržišta. 23. godišnja konferencija ICN-a održavala se u Sauípeu, u Brazilu, od 14. do 17. svibnja 2024.